Русенската Търговско-Индустриална Камара организира обучителен семинар, насочен към подпомагане на бизнесите в адаптирането към новите екологични стандарти и законодателство в ЕС. Семинарът ще се проведе на 14 и 15 март 2024 г. в конферентната зала на РТИК, намираща се на бул. „Цар Фердинанд“ 3A, гр. Русе, и ще предлага изключителна възможност за компаниите да разберат и да се подготвят за предизвикателствата и възможностите, свързани със зелената трансформация.

Защо да участвате?

  • Практически знания: Участниците ще получат задълбочени познания относно основите на зеленият бизнес и кръговата икономика, прилагането на зелени стратегии, CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), управлението на свързаните с устойчивостта рискове, ESG факторите, както и предстоящите промени в регулаторната среда и как да се подготвят за тях.
  • Ползи за бизнеса: Семинарът ще предостави инструментариум за оценка и управление на устойчивостта, което ще помогне на компаниите не само да отговорят на законодателните изисквания, но и да привлекат финансиране и да подобрят своята корпоративна репутация.
  • Експертни лектори: Водещи специалисти от РТИК и denkstatt България ще споделят своя опит и практически примери, показващи как компаниите могат успешно да интегрират устойчивите практики в своите стратегии и операции.

Програма на събитието:

Първи ден е посветен на основите на устойчивостта, основните принципи на зеления бизнес и кръговата икономика, разбирането на зелените практики и технологии, разработването и прилагането на зелени стратегии, както и придобиването на лидерски и комуникационни умения за един агент на зелената промяна. Вторият ден ще се фокусира върху декарбонизация, енергийна ефективност и устойчивост в бизнес контекста. Обучението включва интерактивни сесии, дискусии и възможност за задаване на въпроси. Програмата обхваща ключовите теми в областта на корпоративната устойчивост, предлагайки практически знания и примери, полезни за бизнеса.

Как да участвате:

Фирмите-членове на РТИК имат предимство при записване. За да заявите своето участие, моля, използвайте формата за регистрация по-долу.

Регистрацията за събитието приключи!

Този семинар представлява важна стъпка за всички компании, стремящи се към устойчиво бъдеще и желаещи да бъдат в крак с новите изисквания и тенденции в областта на корпоративната устойчивост.

Обучението се организира в рамките на проекта „Посланици на зелената промяна“, финансиран от програмата „Развитие на бизнеса, иновациите и малки и средни предприятия“ чрез Норвежкия финансов механизъм (Norway Grants) 2014-2021.

Similar Posts