На 25.06.2024 г. Русенска търговско-индустриална камара проведе обучителен семинар, посветен на ключова за бизнеса тема: Здравословни и безопасни условия на труд (БЗУТ). Събитието събра над 20 представители на различни производствени предприятия от региона, които се запознаха с актуалните новости в сферата на БЗУТ и с успешните практики, реализирани в рамките на проект “Посланици на зелената промяна”.

Макар и вече приключил, резултатите от него имат важен принос в повишаване информираността и разбирането на русенския бизнес за ползите от зеления преход и устойчивостта. Разказахме за успешната визита на 6 русенски компании, които посетиха няколко фирми в Норвегия и видяха на практика как работи зеленият бизнес. По време на визитата българската делегация се запозна отблизо колко важна е кръговата икономика и какви спестявания реализират норвежките им колеги.

Особено ценен инструмент, който може да послужи за ориентир в тематиката е печатното издание на наръчника за устойчива трансформация “Посланици на зелената промяна”. Наръчникът съдържа практическа информация за това как бизнесите могат да намалят своето въздействие върху околната среда и да станат по-устойчиви. Всеки участник получи по един екземпляр от него.

Изпълнението на „Посланици на зелената промяна“ и резултатите, които бяха реализирани не само изведоха важността на темата за зеления преход сред русенския бизнес, но и предоставиха реални възможности за обучения, консултации и практическа подкрепа за компаниите, които желаят да трансформират дейността си в екологично отговорна посока. Активната позиция по отношение на опазването на околната среда е не само морален ангажимент, но и начин за повишаване на конкурентоспособността на предприятията.

Similar Posts